ledarskap-resa

På väg att hålla en utbildning i ledarskap tog jag denna bild när jag stod på Heathrow redo att gå ombord på planet till Houston. Ingen reklam avsedd vare sig för flygbolaget eller någon bank utan snarare en tanke om ledarskap som en resa.

I sin utmärkta bok "Att leva och verka till 100% eller De 7 goda vanorna" så talar Stephen Covey bland annat om den andra "goda" vanan  som handlar om att börja med slutet i åtanke. En god vän till mig sa också att det är "svårt att ta en genväg om man inte vet vart man är på väg".

Under de tre dagarnas utbildning jag ska hålla ska vi bland annat arbeta med personliga visioner och mål. Vad jag vill ett större och längre perspektiv både i mitt liv och mitt ledarskap.

Vad är det entligen som är viktigt? Jag vill hävda att om vi inte gjort klart vart vi vill i vårt ledarskap och vad som är viktigt för oss, våra värderingar, så det blir det mycket lättare att prioritera i vardagen, att ta beslut.

Förmågan att sortera mellan det som verkligen är viktigt och det som bara verkar viktigt kommer öka markant. Någon har sagt att stress är när vi låter något vara viktigare än det förtjänar eller egentligen är.

Å andra sidan tillför det ju livet en viss krydda att gå fram till disken på flygplatsen (läs; numera webbsajten på Internet) och säga "och vart har ni några flyg som går idag då?". Det kanske symboliserar ledaren som kliver in till sitt team och säger "jaha, och vad ska vi hitta på idag då?".

Ett tips på ett sätt att klargöra vad du vill i livet kan vara att fråga dig själv "när jag är 80 år, sitter där i gungstolen på en solig altan med havsutsikt och ser tillbaka på mitt liv, vad vill jag se då?".

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.