Kursutbudet på UGLkurser.se är kvalitetssäkrat

Två män som samtalar och samarbetar
För att du ska få en riktigt bra kursupplevelse, kontrollerar vi kvalitén på all UGL-utbildning på vår hemsida

Hur hittar jag en bra UGL-kurs? Hur vet jag att handledaren på min UGL är duktig?

Det är inte alltid helt enkelt att veta hur man skall välja och vilka kurser som är bra. Väljer du en kurs på vår websajt, kan du känna dig trygg med att vi redan kontrollerat kvaliteten på kurserna. 

För att säkerställa kvaliteten på de UGL-kurser som erbjuds genomför vi kvalitetssäkring av utbildningsarrangörerna i hela 7 steg, för att du ska få bästa möjliga förutsättningar för din kurs.

7 steg för en god kvalitet

Såhär går det till när vi kvalitetssäkrar en utbildningsarrangör:

  1. Initial kontakt.
  2. Översyn av utbildningsarrangörens hemsida, marknadsföringsmaterial mm.
  3. Kontakt med Försvarhögskolan för att tillse att utbildningsarrangörens handledare är certifierade att hålla den aktuella versionen av UGL.
  4. Dialog kring vårt samarbetsavtal och våra krav på utbildningsarrangörer.
  5. Personlig intervju med utbildningsansvarig hos utbildningsarrangören för att lära känna deras historia, arbetssätt och syn på utveckling av ledare.
  6. Referenstagning i form av individuella samtal med tidigare kunder. 
  7. Löpande utvärdering skickas ut till samtliga kursdeltagare där de ombeds bedöma kvalitén på kurs, kursledare och kursgård.

Kursutbudet baseras på deltagarnas feedback

Skulle vi få in en utvärdering där kursdeltagaren gett kursen ett dåligt betyg, tar vi en dialog med aktuell utbildningsarrangör om detta. En utbildningsarrangör som vid ett flertal upprepade tillfällen får dålig feedback gällande kvaliteten tas bort från hemsidan.

Kvalitet på handledare

Vi genomför även kontinuerligt även kontroller av att samtliga handledare som presenteras vid aktuella kurser håller sig uppdaterade och certifierade enligt Försvarhögskolans riktlinjer som finns för UGL.

Det förekommer vid enstaka kurstillfällen, vanligtvis någon gång per år, att en handledare genomför examination av en ny handledare. Då hålls kursen av en extra erfaren handledare tillsammans med en handledare under utbildning. 

Dessa handledare under utbildning har gått Försvarshögskolans utbildning till handledare och blivit godkända där, de har ofta också gedigen erfarenhet av arbete med ledarskap och utbildning i andra sammanhang. Våra utvärderingar har visat att deltagarna är mycket nöjda även med dessa kurser och därför listar vi även dessa kurser på hemsidan. 

Vi vill ge dig en riktigt bra UGL-upplevelse med bästa möjliga kvalitet

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor om kvaliteten på kurserna.

Det är viktigt för oss att du som deltagare får bästa möjliga kvalitet på den kurs du väljer genom UGLkurser.se.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.