Ofta när vi hänger oss åt personlig utveckling så är det för att vi vill åstadkomma stora resultat i våra liv. De kan vara allt från att öka min förmögenhet till att få ett friare flöde av glädje i livet. Ibland handlar personlig utveckling om att vi vill förbättra kvaliteten på våra relationer.

Små saker ger stora resultat i personlig utveckling

Jag var på en kurs i London förra veckan och en av lärarna hade ett talesätt som fastnade i mitt sinne. Ha sa följande: "ordinära saker gjorda kontinuerligt skapar extraordinära resultat". Detta citat om personlig utveckling skulle vi kunna översätta till en mer vardaglig svenska genom att säga att "vardagliga handlingar som görs igen och igen skapar stora resultat".

Såsom liten tuva stjälper ett stort lass, så skapar också regelbundna små handlingar den stora förändring vi ofta önskar. Att säga hej på morgonen till arbetskamraterna varje morgon kanske inte gör så stor skillnad de första dagarna, men upprepat över längre tid förändrar det kanske deras uppfattning om dig som person och lägger grunden till bättre relationer.

Ett annat tydligt exempel hittar vi relaterat till vår hälsa.

Att strunta i det där extra lagret margarin på kvällsmackan eller att strunta i kvällsmackan helt och hållet kanske inte gör någon skillnad på ett par veckors sikt när det gäller känsla av välmående och midjemått, men sett över ett par decennier kan det mycket väl utgöra skillnanden mellan en kranskärlsoperation eller inte.

Så när det gäller personlig utveckling, misströsta inte för det stora utmaningarna. Minns att det är de ordinära sakerna gjorda kontinuerligt som liksom vattendroppen som träffar stenen dag ut och dag in, det är de som skapar de extraordinära resultaten, det fantastiska livet värt att leva, det utmärkta ledarskapet värt att minnas och fira.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.