Blogginlägg med etikett: Ledarskap

 • Ett sunt ledarskap

  Ett sunt ledarskap är ett ledarskap i balans. En sådan balans att beakta i vårt ledarskap är dansen mellan den manliga och kvinnliga energin. Alla har vi dessa två energier i oss och det är av vikt för ett bestående gott ledarskap att kunna både ge sin manliga och kvinnliga sida utrymme.

  Ett sunt ledarskap i balans

  Generaliserat och förenklat kan vi säga att den manliga energin handlar om att få saker och ting gjorda, att prestera. Den kvinnliga energin mer om att relatera

  ...

  Läs mer

 • Fem snabba tips för framgångsrik kommunikation i ditt ledarskap

  Här följer fem snabba tips för att framgångsrik kommunikation i ditt ledarskap.

  Var intresserad

  Var genuint intresserad av den andra personen och vad han eller hon säger. Många färdigheter gällande att vara en god lyssnare kommer av sig självt om du har detta fokus.

  Ha en klar målbild

  Ha en tydlig bild av vad du vill uppnå med samtalet. Gör bilden tydlig för dig själv innan samtalet och släpp den sedan så att du kan fokusera på den andra personen under

  ...

  Läs mer

 • Hur mina tankar efter kl 15:10 försämrade mitt ledarskap

  Många har skrivit och talat om tankens kraft i olika sammanhang, men detta koncept har aldrig blivit så tydligt för mig som igår strax efter klockan tre på eftermiddagen.

  Jag slutade som vanligt på jobbet klockan 15 och cyklade hem till familjen efter det. För att göra en lång historia kort hade jag och familjen en konfliktfylld stund med både tårar och tandagnissel när jag kom hem.

  Jag hamnade i konflikt med både min fru, min dotter och till slut även med vår hund! Det var

  ...

  Läs mer

 • Jämförelse: Strategiskt, operativt och taktiskt ledarskap

  Jag fick nyligen frågan av en kund om skillnaden mellan begreppen strategiskt ledarskap, operativt ledarskap och taktiskt ledarskap.

  Dessa tre termer används ofta i olika sammanhang när man talar om ledare, men min uppfattning är man ofta menar olika saker eller kanske inte har riktigt greppat skillnaderna.

  Läs mer

 • Ledarskap med hundar och andra flockvarelser

  Ett intressant perspektiv på ledarskap är att jämföra med hur hundar behöver ledas. Kanske har du sett programmet Mannen som talar med hundar? Det går på TV4 Plus på måndagar kl 2000 och nu kanske du undrar vad det har med ledarskap att göra. Allt blir ett korrekt svar. I programmet så refererar programledaren Caesar Millan till ledarskap på många olika sätt även om det i det sammanhanget är riktat som rehabilitering för hundar och träning för deras ägare.

  Nyckelkoncept i

  ...

  Läs mer

 • Ledarskap och meteorologi

  Är det lynnigt aprilväder som härskar i ditt ledarskap? Om några timmar är april månad här. Enligt gammal folktro är april en månad med snabbt skiftande väder. Är ditt ledarskap likadant?

  Ledarskap som väderleken

  Ditt humör och ditt ledarskap förändras lätt från sol till regn? Dina medarbetare vet inte vad de ska vänta sig från den ena stunden till den andra?

  Det är klokt att fråga dit själv var nyckeln till kontrollen över ditt liv, och därmed över ditt ledarskap,

  ...

  Läs mer

 • Ledarskap utan ansträngning

  Det är lätt att ta i för mycket...att anstränga sig för hårt. Ett gott ledarskap är utan ansträngning. Det finns olika sätt att nå framgång i livet.

  Ledarskap genom en kristallklar bild

  Ett utmärkt sätt att göra det är att skapa sig en kristallklar bild av vad jag vill åstadkomma, av vad jag vill ha i livet och sedan överlåta mig fullständigt till en högre makt och stå stark i den tron.

  När jag möter en annan människa bär jag min klara bild med mig. Jag minns att

  ...

  Läs mer

 • Ledarskap vid kolonilotten

  Jag talade med en bekant i telefon idag. Han har en kolonilott utanför Stockholm som han sköter om och som varit familjens ägo i många, många år. Då jag inte är så hemma på trädgårdsarbete frågade jag honom om det var något att göra med en kolonilott så här års eller om den bara låg i träda.

  Ledarskap som arbete på kolonilott

  Svaret blev att det fanns en hel del att göra, speciellt med att förbereda kolonilotten inför våren, till exempel genom att rensa ogräs.

  Vi

  ...

  Läs mer

 • Ledarskapsutbildning

  Vad fyller ledarskapsutbildning för roll i vår framtid? Ledarskap är en vital del av det som bygger vår värld och ledarskapsutbildning är därför en del i fundamentet byggandet av vår omvärld.

  Ständigt ser vi olika ledare i media, från FN:s generalsekreterare till avgående ledare för engelska partier. Från chefer för multinationella företag till idrottsledare på VM i ishockey.

  Ledarskapsutbildning och förebilder

  Vad lär vi oss av de personer som vi ser på till

  ...

  Läs mer

 • Ny Blogg om ledarskap

  Första inlägget i den nya bloggen om ledarskap. Den nya versionen av uglkurser.se är under uppbyggnad och det är ett spännande arbete som jag hoppas vara med och avtäcka inom kort.

  Ser fram emot att servera världen glädje, kärlek och kraft kring ledarskap i allmänhet och UGL i synnerhet.

  Läs mer

 • Pedagogiskt ledarskap

  Jag kommer i kontakt med många idag som talar om pedagogiskt ledarskap. Ett ledarskap som stödjer individer, som skapar förutsättningar för gemensamt lärande. Själva termen i sig, pedagogiskt ledarskap, är ett intressant tillskott i sig till floran av ledarskapstermer.

  Ett pedagogiskt ledarskap i praktiken

  Om vi struntar en stund i de böcker och kurser som finns på detta tema, vad får vi för associationer till orden pedagogiskt ledarskap? Jag tar mig här friheten att

  ...

  Läs mer

 • Skapa tomhet för bra ledarskap

  Lunchade med en god vän igår och vi pratade om en massa olika saker, stort och smått i liv och ledarskap. En av sakerna som vi berörde och som jag tänkte på efteråt var vikten av att skapa tomhet.

  Jag tror att det är lika viktigt för att bli en bättre ledare som utövar ett bra ledarskap som i andra sammanhang i livet. Ett misstag vi ofta gör är att vi rusar på med

  ...

  Läs mer

 • Skapar du en symptomkultur eller en orsakskultur?

  Talade med en bekant idag om hur det på hans arbetsplats kommit klagomål på en av hans underordnade chefer. Han talade om sin egen ovilja att ge chefen sparken utan att först ha uttömt alla möjligheter till att förändra situationen på andra sätt, till exempel genom personlig utveckling, coaching och möjligheter till ömsesidig feedback.

  Vi talade om hur vanligt det är i organisationer att man väljer att antingen byta ut en chef som medarbetare har klagomål på eller att omorganisera i

  ...

  Läs mer

 • Tjänande ledarskap

  Jag lunchade med en god vän häromdagen och vi talade om livet, världen, ledarskap och organisationer. Det var ett av de där samtalen som känns så viktigt att ha, att ge sig själv tid att reflektera, gärna tillsammans med andra.

  Ledarskap för att tjäna

  Vi talade bland annat om huruvida människor har ett genuint intresse av att tjäna oavsett om det gäller ledarskap eller ej. Någon vis person jag för tillfället inte minns namnet hade sagt att det viktigaste för företag var

  ...

  Läs mer

 • USA-resenär reflekterar över ledarskap - Dag 1

  ledarskap-resa

  På väg att hålla en utbildning i ledarskap tog jag denna bild när jag stod på Heathrow redo att gå ombord på planet till Houston. Ingen reklam avsedd vare sig för flygbolaget eller någon bank utan snarare en tanke om ledarskap som en resa.

  I sin utmärkta ...

  Läs mer

 • Uthålligt ledarskap

  Uthållighet i ditt ledarskap, ja i livet som helhet, är en av de de viktigaste framgångsfaktorerna. Ibland känns det som medvind, kanske en vår där blommorna och ditt team blomstrar.

  Kanske en som där ditt ledarskap känns lätt och teamet är avslappnat, njutandes av solskenet.

  Säsonger i ledarskap

  Men det finns en säsong för allt, så också i ledarskapet. Det kommer en höst och det kan vara skördens tid, då man får skörda i enlighet med det arbete man lagt ner, den

  ...

  Läs mer

 • Vanliga frågor om ledarskap (kurs UGL)

  Här finner du några av de vanligast ställda frågorna om vår förmedling av utbildning i ledarskap. Kurs-deltagare hos oss brukar uppskatta att få svar på bland annat dessa frågor. Om det är något annat du undrar över mer specifikt kopplat till UGL som ledarskap kurs, vänligen besök vår andra sida med vanliga frågor om själva kursupplevelsen.

  Jag är intresserad av att utveckla mitt

  ...

  Läs mer


Ring oss om du har frågor

Ring oss på: 08 58080040

Se Datum och Priser