Ofta förekommande frågor kring UGL

Gruppdiskussion
UGL genomförs i internatform och byggger på så kallat främlingskap

Här finner du några av de vanligaste frågorna som brukar uppstå kring UGL-kurser. Klicka på respektive fråga för att se svaret på densamma.

Om det är något ytterligare du undrar över och som du inte finner svaret på här är du varmt välkommen att kontakta oss antingen via sidan för kontakt, via telefon eller via email.

Vi utökar kontinuerligt denna sektion med frågor när de visar sig vara aktuella och återkommande. Varmt välkommen att komma tillbaka till denna sida senare för att se om din fråga blivit listad.

Det är vår förhoppning att du skall finna det du behöver via dessa frågor och svar på denna sajt.

När jag gått UGL finns det någon fortsättning/fördjupning?

Efter att ha genomgått en godkänd UGL, Utveckling av Grupp och Ledare, kan man gå en fördjupning som heter FUGL (Fördjupad Utveckling av Grupp och Ledare) som är 2x5 dagar med en helg emellan.

Vi brukar rekommendera att man låter det gå minst 6 månader mellan UGL och FUGL för att man skall hinna tillgodogöra sig och tillämpa kunskaperna från sin UGL-kurs. FUGL genomförs i Försvarshögskolans regi.

Att en UGL är godkänd innebär att den följer Försvarshögskolans riktlinjer för genomförandet, vilket till exempel de kurser du finner via denna sajt gör. På >> Försvarshögskolans hemsida kan du läsa mer om dessa riktlinjer och om FUGL.

Efter att du deltagit i FUGL finns även möjlighet att söka vidare till en handledarutbildning med tillhörande examination för dig som önskar gå ännu längre i utbildningsstegen och arbeta som handledare.

Upp

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.