Vanliga frågor: Bor man på kursgården under hela sin UGL-kurs?

Ja, din UGL-kurs genomförs i internatform vilket innebär att man inte kan bo hemma eller komma och gå under veckan. Av erfarenhet vet vi att internatformen bidrar till en trygg och utvecklande upplevelse under din UGL-kurs.

Det hjälper dig att fokusera på din egen utveckling så att du får ut så mycket som möjligt av den tid du investerar under kursveckan. Det brukar även vara uppskattat att alla måltider är omhändertagna så att du inte behöver tänka på vare sig matinköp eller matlagning utan under din UGL-kurs kan sätta dig till dukat bord på aktuell kursgård.

Att bo på kursgården och ta ledigt 5 dagar från jobb och familj hjälper dig att fokusera fullt ut på din utbildning och utveckling. Här behöver du inte titta på klockan av oro för att inte hinna hämta på skolan eller lämna på fotbollsträning och så vidare. Här kan du och gruppen arbeta på tills ni är klara. 

Vi får ibland frågan från deltagare som bor nära kursplatsen för sin UGL-kurs eller till och med granne med den, men det är ändå boende i internatform som gäller. Enligt ovanstående resonemang gällande förutsättningarna för utbildningen och för att vi sett att det ger bästa utbytet för samliga parter.

Försvarshögskolan som administrerar och äger varumärket UGL har i sina riktlinjer att kursen bör genomföras i internatform, men alla arrangörer som vi känner till i Sverige idag har internatformen som en förutsättning/krav av ovanstående anledningar.

I samtliga fall så bor du i enkelrum med egen dusch och toalett så att du har möjlighet att även stänga en dörr om dig när du vill ha lite avskiljdhet under kursveckan.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.