Information gällande COVID-19: UGL-kurserna genomförs fortlöpande med anpassningar för att förebygga smittspridning och skapa en säker miljö i samband med din kurs. Vi följer utvecklingen och förhåller oss till de direktiv som ges av Folkhälsomyndigheten och regeringen. Läs mer

Sida fyra i artikeln Ett mänskligt ledarskap

Feedback är en gåva du ger andra människor

I sitt verk Doktor Glas skrev Hjalmar Söderberg följande år 1905:

”Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad." Man vill inviga människorna någon slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst.”

Denna jakten på den mänskliga bekräftelsen startar vi den dagen då vi föds och den fortsätter till den dagen då vi ligger för döden. I större eller mindre omfattning pågår den genom livet. Jag har sedan länge tappat räkningen på de människor jag träffat på som i det fördolda vandrat runt på sina arbetsplatser utan att ha blivit sedda på det sätt som utvecklande feedback ger mänsklig bekräftelse. Det existerar enkla redskap som hjälper dig att i ditt ledarskap kunna ge en effektiv feedback som bekräftar människan, till exempel att uttrycka sig i jag-form.

Det finns en historia om en gång när Moder Teresa talade inför en samling personer med höga positioner inom näringslivet som var intresserade av ledarskap. Sitt korta tal avslutade hon med två frågeställningar; känner ni era medarbetare? Bryr ni er om era medarbetare? Efter dessa ord avslutade hon sitt tal och gick ner från podiet.

Om UGL-utbildning

Utbildningen kallad UGL är en öppen kurs som sträcker sig över 5 fullmatade dagar med syftet att öka din förmåga att se och hantera konflikter, kunna kommunicera med direkthet och klarhet, ta emot samt ge effektiv feedback. Vidare att lära dig att känna igen olika stadier i gruppers utveckling och att inse behovet av skiljda ledarstilar samt av reflektion. Kursens syfte är också att öka din självinsikt och stärka ditt självförtroende.

I mer än tjugo år har UGL använts inom försvarsmakten för förändra synsättet på ledarskapets funktion. På senare tid under det senaste decenniet har också näringslivet och andra organisationer fått upp ögonen för denna utbildning så att den vid dags dato är en av de mest erkända och vedertagna utbildningar för utveckling av ledarskap och medarbetarskap. Tiotusentals personer har under senare år utvecklats, stärkts och inspirerats i rollen som ledare med hjälp av UGL. Utbildningen är avsedd för personer oavsett vilken nivå de befinner sig på i organisationen eller vilken roll de har.

Fortsätter på Sidan 5 av Ett mänskligt ledarskap

Sida 1 2 3 4 5

Från: Markus Amanto
Datum:

Min passion för UGL väcktes på min egen UGL-kurs. Jag utbildade mig till handledare och höll ett 40-tal kurser. Det berörde mig på djupet att få vara en del av deltagarnas växande som ledare och människor.

Markus Amanto

Idag är jag inte aktiv handledare, utan hjälper människor att hitta en riktigt bra UGL-kurs och gläds dagligen över att läsa utvärderingarna från de 427 organisationer vi haft som kunder de senaste åren.

Vi har 7 steg i vår kvalitetssäkring, för att jag ska kunna sova gott om natten och veta att du fått bästa möjliga förutsättningar för din UGL-kurs. Du hittar alla 244 kurstillfällen under Datum och Priser.

Markus Amanto
Utbildningsansvarig

Bokar du flera personer från din organisation på UGL-kurser?

Då har vi ett särskilt erbjudande till dig. Läs mer om Storkund UGL.

Ring oss om du har frågor

Ring oss på: 08 58080040

Se Datum och Priser