Blogginlägg med etikett: Psykologi

 • Här och nu - det magiska ögonblicket

  När jag tidigare arbetade som UGL-handledare och höll ett 40-tal UGL-kurser så var "Här och nu" en av de riktlinjer som vi alltid tog upp under kursveckan.

  Det stod då för ett önskat förhållningssätt under utbildningen, baserat på att det som gav den rikaste källan till lärdomar var att relatera till det som sker här och nu, det som alla närvarande har en relation till. Att prata om sådant som var utanför det ögonblicket gav inte samma upphov till djupa insikter om sig själv och

  ...

  Läs mer

 • Hur mina tankar efter kl 15:10 försämrade mitt ledarskap

  Många har skrivit och talat om tankens kraft i olika sammanhang, men detta koncept har aldrig blivit så tydligt för mig som igår strax efter klockan tre på eftermiddagen.

  Jag slutade som vanligt på jobbet klockan 15 och cyklade hem till familjen efter det. För att göra en lång historia kort hade jag och familjen en konfliktfylld stund med både tårar och tandagnissel när jag kom hem.

  Jag hamnade i konflikt med både min fru, min dotter och till slut även med vår hund! Det var

  ...

  Läs mer

 • Ta åt dig! Bli en bättre ledare...

  Jag hör ofta människor tala om vikten att ge kopplat till ledarskap, men jag tror att vi ofta glömmer bort den andra aspekten av detta givande, nämligen mottagandet. Det är min upplevelse att vi i många fall pendlar mellan att vara inte så duktiga till urkassa på att ta emot.

  Missförstå mig rätt, jag tycker själv att givandet är en av de stora motorvägarna till lycka här i livet. Att ge utan att förvänta sig tillbaks, att ge som skapar en känsla av att det finns mer än nog genom att

  ...

  Läs mer

 • USA-resenär reflekterar över ledarskap - Dag 2

  Tålamod och tillit är viktiga delar i ledarskap och i UGL

  När jag stod på morgonen stod i duschen på hotellet där jag bor och fylldes av insikten av att duschvattnet var på tok för hett för att duscha i, och dessutom inte verkade gå att reglera, så funderade jag över vad detta kunde ha för koppling till ledarskap.

  Tro mig, jag är inte riktigt så nördig att jag i varje givet ögonblick funderar på vad

  ...

  Läs mer

 • USA-resenär reflekterar över ledarskap - Dag 4

  Balansen mellan produktion och produktionskapacitet

  Jag har redan i mitt tidigare inlägg om ledarskap och vision refererat till Stephen Covey och hans läsvärda bok.

  Under utbildningens sista dag talade vi bland annat om att

  ...

  Läs mer


Ring oss om du har frågor

Ring oss på: 08 58080040

Se Datum och Priser