UGL på Wendelsberg - omgiven av grönska i Göteborgs närhet!

foto av wendelsberg där denna UGL-kurs hållsUnder din UGL-kurs på Wendelsberg håller vi till med själva kursdelen i det som heter Hildings Gård och ligger separat från övrig verksamhet på anläggningen. Den övriga verksamheten i detta fallet är folkhögskolan som drivs i regi av IOGT-NTO. Enligt uppgift är detta den äldsta rörelsefolkhögskolan i vårt land.

I omgivningarna hittar du den natursköna Wendelsbergsparken innehållandes både vandringsstigar och bokar. För dig som kommer under rätt tid av året för även möjlighet att beskåda vitsipporna som står i backarna. Miljöerna på anläggningen härstammar från 1800-talet.

Måltider, lunch och middag, äts under UGL-kkursen i det så kallade träslottet. Här finner du familjen Wendels matsalar.

Boende under din UGL-kurs

I ovan nämnda Hildings gård finns sammanlagt 28 rum som håller hotellstandard. Alla rummen är utrustade med egen toalett och dusch. Under utbildningen bor du i eget enkelrum.

UGL-kursen på Wendelsberg genomförs enligt UGL 2008Var?

Läget i Mölnlycke utanför Göteborg gör att det går bra att ta sig till Wendelsberg med tåg eller buss. För att komma till din UGL-kurs tar du i så fall bussen som heter Grön Express från Göteborgs centralstation. Du kliver sedan av i Mölnlycke vid Kyrkvägen. Promenera sedan 25 meter i samma riktning som bussen kom ifrån, ta höger in i gångtunneln och följ därefter Kyrkvägen tills du siktar Wendelsberg.

För dig som kommer med tåg till Mölnlycke är det promenad rakt fram över ån som gäller. Se till att du har bussterminalen på din högra sida. Vid videobutiken (på höger sida), tar du sedan höger. Fortsätt rakt fram till en mindre sjö och ta vänster längs denna uppför en backe. Du är nu på Wendelsvägen och kan följa denna tills du siktar anläggningen.

Med bil är det lättast att gå in på hitta.se och söka upp Wendelsbergs folkhögskola så får du en vägbeskrivning.

Övrigt

Om du vill läsa mer om Wendelsberg, besök folkhögskolans websajt, www.wendelsberg.se (öppnas i nytt fönster).

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.