Gå på UGL i Växjö, Öjaby herrgård

UGL i rogivande miljö på Öjaby herrgård

Herrgården ligger i Växjö, bara 1,5 km från flygplatsen Småland Airport i grönskande omgivningar, långt från stress och hets.

Ta en promenad efter lunchen i närområdet och koppla av från UGLkursen en stund. 

Historia

Greve Posse var den som såg till att Öjaby Herrgård uppfördes under 1800-talet. Den som sedan bodde på herrgården var sonen Karl Arvid Posse med familj. Själva herrgården utgjordes av de fyra intillliggande gårdarna Kråkegård, Jönsagård, Hansagård och Toragård samt fem torp.

I början av 1900-talet användes herrgården som ett vilohem för arbetande mödrar med många barn, där de fick lite semester från barn och hem i den vackra herrgårdsmiljön med naturen inpå knuten.  

Röda Korset fick sedan herrgården med nuvarande hus och befintlig mark som en gåva 1950.  Röda Korset har under årtiondena erbjudit ett vilohem för nyförlösta mödrar men herrgården har även nyttjats som kursgård och för äldrevård. 2002 köptes anläggningen upp för att användas till konferensverksamhet.  

Mat och boende under din UGL-kurs Boende under din UGL-kurs på Öjaby Herrgård

Öjaby herrgård har 42 rum.

Under din UGL-vecka bor du i ett singelrum med toalett, dusch och TV. Inredningen på rummen på Öjaby herrgård är ljus och modern med mycket träinslag. Kostnadsfri Wi-Fi i alla rum.

Restaurangen har säsongsbetonade menyer med färska råvaror, där ansatsen är att hitta så mycket lokalproducerat, kravmärkt och rättvisemärkt som möjligt. Menyerna utgår från det traditionella, svenska köket i innovativa varianter.  

Öjaby herrgård har fått utmärkelser för Växjös bästa lunchställe under flera år. 

Hotellgäster har fri tillgångt till relaxavdelningen med bubbelpool, ång- och torrbastu samt tillhörande avkopplingsutrymme som har vacker utsikt över herrgården och trädgården. 

Hitta hit

Kostnadsfri parkering finns.

Vill du åka med kommunala medel kan du från Växjö station ta buss nr 4 mot Lunnabyvägen (16 min) och ta en promenad om fem minuter till herrgården. 

Taxi från Växjö station tar tio minuter. 

Väljer du flyget kan du ta en längre promenad (1.6 km) på cirka 20 minuter eller en taxifärd om 5 minuter. 

Mer information om din kursplats

För mer information, hänvisas till hemsidan för Öjaby Herrgård.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.