På Knistad Hotell och Konferens kan du delta vid UGL-kurs
UGL-utbildning på Knistad - vackert beläget i Arns fotspår!

Konferensanläggningen har fått ett flertal utmärkelser de senaste åren. 

Många av platserna som beskrivs i Jan Guillos romantrilogi om Arn finns i Knistads omedelbara närhet på den västgötska landsbygden.

Historia

Knistad Herrgård, tidigare Knistad Säteri, har anor ända från 1300-talet.

1646 köpte kommendanten Hildebrand Uggla herrgården av Kronan. Huvudbyggnadens tornklocka är stämplad år 1690.

1779 köptes gården av ryttmästare Gyllenberg, och den ärvdes sedermera av dennes söner. Den lite originella sonen kallad "Bankbokshållaren" vars fascination för höga torn fick honom att bygga ett 20 meter högt stenblockstorn i parken, gick ett tragiskt öde till mötes. Tornet störtade över honom och han avled av sviterna. 

I brist på arvingar testamenterade den andra sonen, Erik Israel Gyllenberg, herrgården till Riddarhuset. Sedermera fick arrendatorn Knut Åkerberg tillstånd att köpa Knistad  år 1900 där han bedrev jordbruk. I tre generationer stannade gården i familjens ägo. 1988 köptes gården för att bedriva hotell och restaurang och genomgick ombyggnationer. 

Den fjärde flygeln, kallad Villa Ekeblad, byggdes och därmed fick Knistad sitt forna utseende åter. Ombyggnad och restaureringen har skett under överinseende av Länsmuseet för att återställa stora delar till ursprungsskick.  

Idag består gården av 1500 tunnland åker och skog.  

Kost och boende i samband med din UGL-utbildning

Matsalen på Knistad Herrgård, där du kan delta i en UGL-kurs. Knistad Hotell och Konferens

Under din UGL-utbildning på anläggningen serveras i restaurangen mestadels lokalproducerade och närodlade råvaror. Äggen kommer från granngården, mejeriprodukter från gårdar runt omkring, grönsakerna är lokalt odlade och viltet har skjutits i närliggande skogar.

På Knistad Hotell och Konferens finns totalt 80 rum, alla med egen dusch eller bad, radio, telefon, WC, kabel-tv samt gratis Internet. Samtliga rum är belägna i flygelbyggnaderna och under din UGL-utbildning bor du i enkelrum.

Var?

Anländer du din till din UGL-utbildning med tåg så tar det två timmar till Skövde med X2000 från Stockholm och från Göteborg en timme. Kontakta hotellet via hemsidan nedan om du vill ha hjälp att boka transport den sista biten.

ugl-utbildning på knistad hotell och konferens följer ugl 2008

Kör du bil finns det en interaktiv karta på herrgårdens hemsida, så att du kan få en vägbeskrivning från där du startar din resa ifrån.

Övrigt

Om du vill läsa mer om Knistad Hotell och Konferens, besök deras hemsida, www.knistad.se (öppnas i nytt fönster).

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.