UGL på Dundret - kursvecka i Gällivare med midvinterljus!

ugl på abisko turiststation på vinternEn utbildningsvecka på Dundret under vintermånaderna är en vecka i speciellt ljus under den mörkaste tiden på året. Solen orkar nätt och jämnt ta sig över horisonten, men snön lyser vit och de ljusa timmarna på dagen vilar en blå dager över omgivningarna och naturen.

Är vädret klart så kan natthimlen lysas upp av sprakande norrsken.

Dundret är främst känt som skidanläggning där det anordnats världscuptävlingar i både slalom och storslalom. Skidlandslaget brukar förlägga sin träning hit då det finns gott om snö redan i november månad.

Förutom tio nedfarter finns även längdskidspår och en hoppbacke. Dundret i sig är ett så kallat lågfjäll som når 823 meter över havet.

Aktiviteter före och efter din UGL-kurs på Dundret

Den UGL-kurs du ska delta i är en intensiv upplevelse med kvällspass. Vi kan inte garantera dig att du får någon tid till att åka skidor under kursdagarna. Om du vill åka skidor, boka gärna något extra dygn före eller efter din kurs då du kan prova på backarna på Dundret.

En annan möjlighet är att du bokar in ett extra dygn med en utflykt till Ishotellet i Jukkasjärvi utanför Kiruna.

Boende i samband med UGL-kursen

UGL-kursen på Dundret genomförs enligt UGL 2008Under UGL-kursen bor du bekvämt på Hotellet Dundret i enkelrum med egen dusch och WC. Kuriosa i sammanhanget är att hotellet en gång varit Europas största timmerbyggnad.

Var?

Till Gällivare tar du dig lämpligen med flyg, tåg eller bil. Åker du bil söderifrån kör du E4 norrut till Töre och sedan E10 mot Gällivare. I inlandet söderifrån är det väg 45 som gäller och norrifrån E10.

Väljer man flyg går det dagliga direktturer till Laplandia Airport från Arlanda och därifrån är det sedan 12 minuters transfer med taxi till kursplatsen.

Tåg går också utmärkt till denna UGL-kurs från de flesta större städer i Sverige. Dagliga turer finns också här och från stationen är det 10 minuters färd med taxi till anläggningen.

Kontakta anläggningen på deras hemsida nedan för närmare detaljer och hur du bäst bokar resa.

Övrigt

Du kan läsa mer om Dundret genom att besöka www.dundret.se. Där hittar du även förslag på vinteraktiviteter om du så önskar.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.