Claes-Göran, CG, Månsson jobbar som UGL-handledareClaes-Göran, eller CG som han kallas, har ett förflutet som officer, chefsutvecklare och handledare inom Försvarsmakten.

Drygt 20 år inom försvaret har gett CG en god erfarenhet av arbete med grupper och ledare. 

Efter att ha klivit i de civila kläderna har han fortsatt på samma bana och arbetar med organisationsutveckling, projektledning såväl som processledning. Han arbetar också med executive coaching samt som internkonsult med såväl strategiskt som operativt förändringsarbete.  

Erfaren UGL-handledare och organisationsutvecklare

CG är en mycket erfaren UGL-handledare, då han arbetat som UGL-handledare ända sedan 90-talet och är därmed mycket förtrogen med UGL-konceptet. Sin första UGL gick CG 1980. 

Han har även pedagogisk utbildning och har lärt människor att lära ut, genom att examinera nya UGL-handledare i flera år.  

Den stora drivkraften i att vara UGL-handledare är att få vara delaktig när kursdeltagarna greppar vad det handlar om - när "poletten trillar ner" så att säga, menar CG och talar alltjämt varmt om upplevelserna på en UGL efter alla dessa år. 

CG arbetar även med Utvecklande Ledarskap - UL. 

CG Månsson är av Försvarshögskolan certifierad handledare för att hålla den senaste versionen av UGL.

Orsaksstyrd konsult

När CG inte är ute och handleder en UGL-kurs arbetar han som konsult och utbildare. I sitt arbete som konsult koncentrerar sig CG på orsakerna istället för symtomen. Med andra ord vill han inte bara hantera konflikterna utan istället ta reda på vad det beror på att nya konflikter hela tiden uppstår? Här är hans erfarenhet av arbete med värderingsstyrda organisationer till stor hjälp. 

Hämtar kraft i skogen

En av CGs fritidssysselsättningar består av att vara i skog och mark under jaktsäsongen. Han beskriver det såhär:
- Min kraft hämtar jag i skogen när jag utövar min stora fritidssysselsättning jakt.

CGs motto

De två ordspråk som styr CG här i livet är: "Vad Du ger får Du tillbaka" och "Vänlighet skadar ingen"