Grunden till ett bra ledarskap ligger i att leda sig själv. Att se till att må bra och att leva ett lyckligt liv bör i mina ögon ses som en viktigaste sakerna med att leda sig själv.

Här följer en checklista med fem punkter, baserat på min egen livserfarenhet, att påminna dig om för att leva ett lyckligare liv.

  1. Kom ihåg att vara tacksam för det stora och det lilla. Tacksamhet botar de flesta depressioner och är en av grundstenarna för ett liv av lycka.
  2. Ge mer än andra förväntar sig av dig. Att ge skapar en känsla av överflöd, att det finns mer än nog och ger dig glädjen av att ha förbättrat liv.
  3. Vårda den viktigaste relationen i ditt liv - den till dig själv. Det är den enda relationen vi helt säkert vet kommer att vara hela ditt liv - ta hand om din kropp, själ och din inre värld.
  4. Använd din glädjekompass, gör det som känns kul. Glädje är en så kallad transpersonell kvalitet, den bor nära vårt högre själv och skapelsens kärna.
  5. Äg din historia och dröm om en kärleksfull framtid, men kom ihåg att livet levs här och här nu. Vår historia och vår framtid gör oss hela som människor, men det är i nuet som mötet, underverken och skönheten finns.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.