Denna UGL hålls på Rusthållargården i Arild

UGL på Kullahalvön med Kattegatt utanför fönstret

Rusthållagården byggdes 1675 där grunden utgjordes av gråsten från ett gammal vakttorn som hade rivits på Krapperup slott. Under den Karl XI:s styre blev gården en så kallad rusthållargård där ägaren höll med häst och soldat åt kungen och därför var befriad från skatt. 

Så småningon omvandlades gården där denna UGL hålls till pensionat. År 1904 köptes den av Johannes Gudmunsson som var den första generationen i den familjen som än idag driver och äger verksamheten. Genom åren har sedan renoveringar och tillbyggnader gjorts under devisen "nutida komfort i dåtida miljö".

Boende under din UGL

Ett av rummen på Rusthållargården

På Rusthållargåden finns totalt 62 rum i de olika byggnaderna. En del av rummen är helt i gammal stil, med sin egen personliga inredning, andra är modernt renoverande med en färgsättning inspirerad av naturen utanför dörren.

Du bor i enkelrum under din UGL och samtliga rum har eget badrum med dusch och toalett.

Hitta till Rusthållargården

Med bil tar det cirka 30 minuter till platsen för din UGL-kurs från antingen Helsingborg eller Ängelholm. Från E6 tar du avfart Erikslund och följer väg 112 mot Höganäs. Ta sedan höger mot Mölle och följ Norra Kustvägen. Ta sedan höger mot Arild och följ den vägen tills du kommer till Rusthållargården. 

Tar du bussen kliver du av vid den närmaste busshållplatsen i Arild och går därifrån. Närmaste tågstation och flygplats finns i Ängelholm, kontakta kursgården via länken nedan för mer information.

Mer information

För mer information om platsen för denna UGL, vänligen besök Rusthållargårdens hemsida.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.