Denna UGL-kurs hålls på Möckelnäs Herrgård utanför Älmhult

UGL-kurs vid sjön Möckeln norr om Älmhult

Möckelnäs blev en herrgård omkring år 1600 och har haft ett flertal olika ägare och utseenden genom åren. En bit kuriosa är att Carl von Linnés far var kyrkoherde i närheten och det sägs att far och son återkommande tog promenader vid Möckelnäs.

Intresset för platsen ökade på olika sätt i början av 2000-talet med bland annat ombyggnad till hotell med restaurang och konferensverksamhet, uppförandet av ett orangeri och byggnationen av ett kulturcentrum. Bland annat forskas här på naturens och kulturens betydelse för människan.

Boende i samband med din UGL-kurs

Ett av rummen på kursplatsen där din UGL-kurs hålls

Här finns totalt 54 rum. Du bor i eget rum under din UGL-kurs och samtliga rum har egen dusch och toalett.

Gratis WiFi finns tillgängligt i samtliga rum.

Hitta till Möckelnäs Herrgård

Herrgården är belägen norr om Älmhult vid sjön Möckeln. Kommer du med tåg åker du lämpligen till Diö Station med Krösatågen och tar sedan taxi cirka 10 minuter sista biten till kursplatsen. Kontakta kursplatsen enligt nedan för mer detaljer. Närmaste flygplats finns i Växjö, 49 km från platsen för din UGL-utbildning.

Kommer du med bil anger du lämpligast Möckelnäs Herrgård på till exempel Google Maps. Med bil tar det till exempel drygt 5 timmar från Stockholm, cirka 3 timmar från Göteborg, knappt 2 timmar från Malmö och en timme från Växjö.

Mer information 

För mer information om platsen för denna UGL-kurs, vänligen besök Möckelnäs Herrgårds hemsida.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.