Här på Bosön kan du delta vid UGL - naturskönt vid Askrikefjärden.

UGL på Bosön - närhet till Stockholm, idrotten och naturen!


Mindre än tjugo minuters bilresa från centrala Stockholm ligger Bosön på norra Lidingö intill Askrikefjärdens strand. Den moderna anläggningen, för såval idrottsverksamhet som konferens, täcker ett stort område och brukar kallas den svenska idrottsrörelsens utvecklingscentrum.

Riksidrottsförbundet köpte fastigheten av varuhuset PUB:s grundare Paul U Bergström i början av seklet sedan denne bland annat låtit bygga det som idag är Mästarvillan. Efter andra världskriget byggdes Bosön ut och här har sedan hållits ett otal aktiviteter och kurser. Till kuriosa hör att Brasiliens landslag var inkvarterade här när de vann fotbolls-VM 1958 med en nu inte helt okänd, då en ung 17-åring, Pelé i sällskapet.

Hotellet är numera Svanenmärkt, vilket innebär att hela driften av hotellet miljögranskats och att man använder miljövänliga alternativ i möjligaste mån.

Boende i samband med UGL-kurser Under din UGLkurs på Bosön bor du i fräscha rum.

På Bosön bor du bekvämt i något av de 74 nyrenoverade hotellrummen med dusch och toalett. Under UGL-veckorna håller vi till på den så kallade Rektorsvillan, en ljus konferenslokal som är helt nyrenoverad med egen terass med utsikt över Askrikefjärden. På anläggningen finns även möjlighet till gym och styrketräning, bad i simhallen eller annan träning. Gott om promenadmöjligheter vid vattnet eller övriga terrängen.

ugl kurs 2008Var?

Bosön ligger på Lidingö i nordöstra delen av Stor-Stockholm. Det finns goda kommunikationer både för dig som vill åka bil, taxi eller ta dig till Bosön kommunalt. Med bil tar du dig till Lidingöbron i Stockholm, när du kommit över denna följer du sedan skyltning mot Bosön.

För dig som föredrar kommunala transportmedel tar du tunnelbana röd linje till slutstationen Ropsten. Där byter du till buss 211 för att komma hela vägen fram. Du kan även ta buss 204 eller 212 till Rudboda Torg varifrån du kan ta en långpromenad eller kanske hellre en taxi med Rudboda Taxi.

Övrigt

Om du vill läsa mer om Bosön, besök deras hemsida, www.boson.nu (öppnas i nytt fönster).

<< Till Datum och priser för UGL-kurser

Ring oss om du har frågor

Ring oss på: 08 58080040

Se Datum och Priser

Totalpriset inkluderar kursavgift, kursmaterial, kost och logi. Samtliga priser är exklusive moms. Klicka på kursledarens namn för mer information.

Startdatum Kursledare Totalpris Platser kvar
30 jan - 03 feb 2023
Vecka 05
Meddelas senare
Meddelas senare
29 800 kr 3+ Anmälan Mer information
20 nov - 24 nov 2023
Vecka 47
Meddelas senare
Meddelas senare
29 800 kr 3+ Anmälan Mer information
04 dec - 08 dec 2023
Vecka 49
Meddelas senare
Meddelas senare
29 800 kr 3+ Anmälan Mer information

För att se en förteckning över samtliga UGL-kurser på andra kursplatser, vänligen gå till Datum och Priser.