UGL i Abisko vintertid - i norrskensmörker och vårvinterljus!

ugl på abisko turiststation på vinternAtt delta i UGL i Abisko vintertid är i mångt och mycket en storslagen upplevelse! Här är dagen kort, men nätterna är upplysta av norrsken som gnistrar. Många talar också om det bländade ljuset som uppstår när solen stiger över horisonten och speglar sig i den kritvita snön.

Från restaurangen på Abisko turistation kan du titta ut över ett isklätt och milsvitt Torne Träsk. Du har möjlighet att gå på en promenad i arktisk kyla eller välja att kura ihop dig vid brasan och ta in scenerierna som naturen erbjuder utanför fönstret.

Aktiviteter före och efter UGL-kurser i Abisko vintertid

När du gör din resa till Abisko kanske du väljer att förlänga din vistelse med några dagar för att njuta av omgivningarna. Du har till exempel möjlighet att ta linbanan upp på närliggande Nuolja och från bergsstationen där, kallad Aurora Sky Station, se magnifika norrsken.

Du kanske vill åka off-pist skidåkning i Abisko eller pistade skidåkning i närliggande Björkliden eller Riksgränsen. För längdskidåkare finns turer till Låktatjåkkostugan. Turiststationen kan hjälpa till med paket både för vana och ovan skidåkare.

kursen på abisko turiststation genomförs enligt nya UGL 2008Boende i samband med UGL-kurser

Vi bor i huvudbyggnaden på Abisko Turiststation. Varje rum har både wc och dusch. I ett gemensamt samlingsrum finns bland annat TV. Det finns även en mindre butik att handla i på turiststationen.

Var?

När du reser till Abisko kan du välja att åka bil eller ta tåget. Du kan även välja att resa med flyg till Kiruna och därifrån fortsätta med tåg eller buss sista biten till Abisko.

Övrigt

Denna UGL-kurs startar kl 08:30 på måndag morgon. Vi rekommenderar därför varmt att du anländer under söndagen för att komma i tid, pga kommunikationerna.
Du kan läsa mer om Abisko Turisstation genom att besöka Svenska Turistföreningens hemsida. Där hittar du även förslag på vinteraktiviteter om du så önskar.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.