jimmy österholm ugl handledare

Nedan följer en presentation av UGL-handledare Jimmy Österholm, en av de handledare som du kan komma att möta på din UGL-kurs. Han beskriver med egna ord hans intresseförändring från maskiner till människor.

Resor och äventyrspedagogik

Jag växte upp i Linköping där tillgången var stor på olika upplevelser och äventyr tillsammans med syskonen och busungarna i kvarteret. Jag blev tekniker, till att börja med maskiner i centrum, men efterhand kom männniskor att bli allt viktigare.

Jag har rest en hel del och har genom alla möten med människor i olika länder och länder har lärt hur många saker som förenar oss, trots olika gudar, hudfärg med mera.

Jag har deltagit i både Sverige och USA med inriktning på handledarskap, ledarskap, coaching och olika personlighetstester såsom MBTI (Meyers Briggs Type Indicator) och Lärstilar. Det har jag varvat med tillämpning och självstudier.

Hos Project Adventure i USA lärde jag mig att arbeta med så kallad äventyrspedagogik som är en spännande form av Upplevelsebaserat lärande att arbeta med. Inom UGL är det ju dock en mer traditionell form av Upplevelsebaserat lärande vi ägnar oss åt.

jimmy är certifierad enligt nya UGL 2008Nuvarande anställning

Sedan början av 1990-talet driver jag eget företag med utveckling och upplevelser för individer och grupper. För det mesta håller jag till i vackra Hälsingland med att stärka samarbeten och få individer att våga mer. Arbetar även med grupper av handikappade människor vilket jag upplever som mycket givande.

Erfarenhet team- och ledarverksamhet

Har periodvis arbetat som lärare, oftast med vuxna. Har även varit arbetsledare inom teknisk verksamhet. Sedan början av 90-talet har jag som du såg ovan med arbetat med arbetslag, grupper och personlig utveckling inom offentlig verksamhet och privata företag.

Motto

Livet är en fantastisk gåva.

Om jag inte hade varit handledare för UGL så...

...hade jag gärna låtit företag bli en starkare utvecklingspartner för skolor. Där finns så många viktiga saker att göra både för elever och lärare.

Aktuella kurser med denna kursledare

Totalpriset inkluderar kursavgift, kursmaterial, kost och logi. Samtliga priser är exklusive moms. Klicka på kursgårdens namn för mer information.

Kursdatum Kursgård Totalpris Platser kvar
24 feb - 28 feb 2025
Vecka 09
Hovs Hallar, Båstad
0 kr 3+ Anmälan Mer information
19 maj - 23 maj 2025
Vecka 21
Bommersvik, Stockholm
0 kr 3+ Anmälan Mer information

För att se en förteckning över samtliga UGL-kurser med andra handledare, vänligen gå till Datum och Priser.

UGLkurser.se förmedlar kvalitetssäkrade UGL-kurser i hela Sverige som utvecklar ditt ledarskap och medarbetarskap.