Information gällande COVID-19: UGL-kurserna genomförs fortlöpande med anpassningar för att förebygga smittspridning och skapa en säker miljö i samband med din kurs. Vi följer utvecklingen och förhåller oss till de direktiv som ges av Folkhälsomyndigheten och regeringen. Läs mer

Sida fyra i artikeln Om tillit

Makt kan ju vara ett negativt laddat ord, men ser vi det som påverkan samt inflytande kan det användas som något mycket fint, i alla fall i mina ögon. Återigen kräver denna goda användning en handling inkluderande båda vilja samt intellekt. Motivation samt färdighet.

Tillit i Taizé

Nybergs Buss heter ett företag som ordnar bussresor bland annat till Taizé i södra Frankrike som varje sommar är samlingsplats för tusen och åter tusen människor, många unga, från runt om i världen som sjunger tillsammans. Många av dessa delar också en stark religös tro. Jag har själv varken åkt med Nybergs Buss eller varit i Taizé. Vänner till mig beskriver det dock som en extraordinär upplevelse. På Nybergs hemsida kan vi läsa följande om tillit:

”Ordet tillit är ett nyckelord i Taizé. De samlingar som bröderna leder runt om i världen är en del av en pilgrimsfärd för tillit på jorden. Ordet tillit är kanske ett av de mest ödmjuka, vardagliga ord som finns och samtidigt ett av de nödvändigaste.”
(Nybergs Buss)

Avslutningsvis om tillit

Så vad menar du egentligen nästa gång du säger till någon “jag litar på dig”? Det var någon klok människa som kläckte att ”utan relation, ingen kommunikation”. Jag skulle vilja tillägga ”utan tillit, ingen relation”, åtminstone ingen där vi tror på att det goda kommer tillbaks när det försvinner bakom hörnet ibland.

Markus Amanto
markus.amanto(a)altaleda.com

 

När jag träffar Dig påminns jag
om all smärta jag fått utstå.
Jag påmins om alla förluster.
Alla människor som vandrat ut ur mitt liv.
Det gör så ont att våga börja om på nytt.
Att våga knyta an igen.
Att lära om.
Att få en ny relation till människor.
Också till Dig.
(Ylvas Poem No.6, Ylva Erlingsson)

 

Markus Amanto är en internationell utvecklare av mänsklig potential. Han har arbetat med organisationer, ledare och individer i Asien, Europa och USA i över 19 års tid. Han är en mycket uppskattad möteshandledare, talare och multimedia författare, inklusive boken ”Allt Som Dina Föräldrar Inte Berättade För Dig Om Relationer”. Du kan läsa om Markus på markusamanto.com. Markus är känd för sin kombination av rakhet, värme och humor när han delar med sig av sin kunskap, erfarenhet och visdom för att få dig och världen att känna mer tillit. Du finner honom på Altaleda.se där bland annat hans tankar om tillit presenteras närmare.

 

Sida 1 2 3 4

Tillbaka till Artiklar

Från: Markus Amanto
Datum:

Min passion för UGL väcktes på min egen UGL-kurs. Jag utbildade mig till handledare och höll ett 40-tal kurser. Det berörde mig på djupet att få vara en del av deltagarnas växande som ledare och människor.

Markus Amanto

Idag är jag inte aktiv handledare, utan hjälper människor att hitta en riktigt bra UGL-kurs och gläds dagligen över att läsa utvärderingarna från de 427 organisationer vi haft som kunder de senaste åren.

Vi har 7 steg i vår kvalitetssäkring, för att jag ska kunna sova gott om natten och veta att du fått bästa möjliga förutsättningar för din UGL-kurs. Du hittar alla 173 kurstillfällen under Datum och Priser.

Markus Amanto
Utbildningsansvarig

Bokar du flera personer från din organisation på UGL-kurser?

Då har vi ett särskilt erbjudande till dig. Läs mer om Storkund UGL.

Ring oss om du har frågor

Ring oss på: 08 58080040

Se Datum och Priser