Malin Thagesson är certifierad UGL-handledareI grund och botten har Malin en utbildning som ämneslärare. I hennes tjänster som speciallärare och processledare har hon haft fokus på individer och grupper; hur ska vi få dem att fungera bättre och hur kan vi lyckas? Detta ledde henne in i rollerna som både biträdande rektor och rektor i skolor. 

Handledning och samtal som metod

Förutom att Malin är, av Försvarshögskolan certifierad, UGL-handledare så har hon också deltagit i en diplomerad handledarutbildning i Ersta Sköndals högskola (S:t Lukas Institutet). 

Hon är även särskilt certifierad i användandet av GDQ, Group Development Questionnaire.

Hennes engagemang för barn och ungdomar i behov av stöd, är stort. Malin värdesätter möjligheterna som finns i samtal och värdesätter de utmaningar som uppstår i samtal med andra, detta har hon tagit med sig efter flerårigt volontärarbete som jourare i BRIS hjälptelefon (Barnens Rätt i Samhället). 

Just samtalets möjligheter till förändring och ökad förståelse, har lett henne till en vidareutbildning till samtalsterapeut (KBT inriktning, steg 1). Hon har också utbildat sig inom MI, Motiverande samtal.  

ugl-handledare-2008Sagt om Malin

Malin är rak, öppen och tror på människans förmåga.

Övrigt 

Malin hette tidigare Thagesson i efternamn.